لوله قطره چکاندار خود تنظیم زیر سطحی

قطره چکان های لوله دریپر دار زیر سطحی طوری طراحی شده اند که ریشه داخل آنها رشد نمیکند
قطره چکان های لوله دریپر دار زیر سطحی طوری طراحی شده اند که ریشه داخل آنها رشد نمیکند

مشکلاتی که در روشهای مختلف آبیاری تحت فشار برای بعضی از باغداران و کشاورزان پیش آمده، باعث شده که آنها به سمت آبیاری زیر سطحی با لوله های دریپردار گرایش پیدا کنند. مثلاً در آبیاری بارانی با آبپاش ها که هنوز هم برای آبیاری خیلی رایج هستند مشکلاتی مثل مصرف بیش از حد آب، همپوشانی نامناسب آبپاش ها، هدر رفتن آب به وسیله باد و تبخیر، مشکلاتی هستند که کشاورزان را به دنبال روش جدیدی کشانده است.

لوله قطره چکان دار زیر سطحی PC-AS/ND کنترل فشار خود شوینده

گزینه جایگزین روش هایی که دارای مشکلات هستند آبیاری زیر سطحی با لوله های دریپردار است. آبیاری قطره ای برای آبیاری درختان ، بوته ها ، گل کاری و سبزیجات استفاده میشود. یکی از روش‌های آبیاری قطره ای، آبیاری زیر سطحی می باشد. آبیاری قطره ای نیز گاهی مشکلاتی دارد که به عنوان مثال هنگامی که می خواهید چمن ها را کوتاه کنید لوله هایی که روی چمن برای آبیاری استفاده شده برای دستگاه چمن زنی مشکلاتی ایجاد خواهد کرد.

بهترین انتخاب با هدف زیبایی منظره فضای سبز، صرفه جویی در مصرف آب و برق، سرسبزی و رشد بهتر گیاهان و گل ها

لوله های دریپردار زیرسطحی، برای آبیاری زیر سطحی طراحی شده اند و دارای قطره چکان هایی می باشند که در برابر نفوذ ریشه مقاوم هستند لذا مشکل کیپ شدن قطره چکان آن ها توسط ریشه در این لوله ها وجود ندارند. لوله های آبیاری زیر سطحی از جنس لوله پلی اتیلن هستند که در عمق کم خاک دفن می شوند. قطره چکان هایی با فاصله مساوی روی این دوره ها قرار دارند که خروجی همه آنها کنترل شده و یکسان میباشد.

در کشت های ردیفی بهتر است ردیف کشت را دقیقا روی لوله های دریپردار زیرسطحی قرار دهید
در کشت های ردیفی بهتر است ردیف کشت را دقیقا روی لوله های دریپردار زیرسطحی قرار دهید

مزایای آبیاری سطحی زیرسطحی با لوله دریپردار

استفاده از لوله دریپردار در آبیاری زیر سطحی باعث صرفه جویی در مصرف آب می شود. از مزایای آبیاری زیر سطحی به وسیله لوله دریپردار می توان به صرفه جویی در مصرف انرژی اشاره کرد زیرا آبیاری به این روش فشار بالایی نیاز ندارد همچنین این روش باعث جلوگیری است خیلی از بیماریهای گیاهان خواهد شد.

  • از آب کمتری استفاده می کند لذا می توان از آن در زمان خشکسالی استفاده کرد
  • فشار آب کمتری نیاز دارد لذا هزینه مصرف برق آن پایین است برای یافته جدید در صورت استفاده صحیح از سیستم فیلتراسیون طول عمر بالایی دارد
  • علت یکنواختی فوق‌العاده در آبیاری، رشد گیاه را افزایش میدهد
  • به علت تلفات تبخیری ناچیز و همچنین جلوگیری از هدررفت آب در وزش باد صرفه جویی آن در مصرف آب بسیار بالاست
  • سیستم لوله کشی آن دور از چشم است لذا به زیبایی منظره کمک می کند
  • بیماریهای گیاهان را کاهش می دهد
  • چیزی روی سطح زمین برای سرقت ندارد
  • رواناب و جاری شدن آب در مزرعه وجود ندارد
  • قطره چکان ها طوری طراحی شده اند که ریشه گیاهان در آن وارد نمیشود

از نوارتیپ های پلکدار نیز میتوان برای آبیاری زیرسطحی استفاده کرد اما ایراد آنها کیپ شدن قطره چکان آن با گل و لای است
از نوارتیپ های پلکدار نیز میتوان برای آبیاری زیرسطحی استفاده کرد اما ایراد آنها کیپ شدن قطره چکان آن با گل و لای است

در تحقیقات به عمل آمده از آبیاری  زیر سطحی، صرفه جویی بین 50 تا 90 درصد گزارش شده است. در آبیاری زیر سطحی آب فقط در ناحیه ریشه ها از لوله خارج میشود لذا تبخیر آب بسیار ناچیز است همچنین تلفات آب به دلیل وزش باد در این روش وجود ندارد.هزینه ها و معایب آبیاری زیرسطحی با لوله دریپردار

هزینه اجرای آبیاری زیر سطحی برای بوته ها و گیاهانی که به صورت ردیفی کاشته می شوند پایین‌تر است هزینه اجرایی بوته هایی مثل چمن است که به تعداد زیادی لوله واتصالات برای اجرای طرح نیاز دارند لذا اجرای این طرح به علت هزینه بالای آن بیشتر برای کشت ردیفی در باغات و مزارع توصیه می شود.

وصل کردن دو لوله دریپردار به هم با رابط 16 میلیمتری
وصل کردن دو لوله دریپردار به هم با رابط 16 میلیمتری

یکی از مشکلات سیستم آبیاری زیر سطحی هزینه نصب بالای آن و سختی محاسبه فاصله و عمق لوله ها و فاصله قطره چکان ها از یکدیگر میباشد همچنین جوانه زنی بذر در اوایل فصل کشت هم از معایب آبیاری زیر سطحی است که این مشکل را می توان با آبیاری زیر سطحی آبیاری غرقابی یا آبیاری سطحی در اول فصل آبیاری برطرف کرد. عیب دیگر این روش شور شدن خاک می باشد که آن را نیز می‌توان با عملیات آبشویی برطرف کردن.

مناسب‌ترین عمق کارگذاری لوله های زیرسطحی 40 سانتی‌متر به فاصله 1 متر از تنه درخت و فواصل قطره‌چکان روی ردیف 80 سانتیمتر

فیلتراسیون و سیستم تزریق کود در آبیاری زیرسطحی

برای کوددهی به سطح زیر کشت نیز می‌توان از تانک کود و دستگاه تزریق کود مایع در سیستم لوله کشی آبیاری زیر سطحی است اشاره کرد. با استفاده از فیلترهای دیسکی یا فیلترهای شنی می توانید طول عمر سیستم آبیاری زیستی خود را چند برابر کنید. همچنین در انتهای خطوط لوله از شیرهای تخلیه که برای شستشوی داخلی لوله ها و جلوگیری از رسوبات انجام می شود استفاده کنید.

اختلاط علفکش با آب آبیاری میتواند باعث از بین رفتن ریشه هایی شود که به داخل لوله آبیاری زیرسطحی نفوذ کرده اند
اختلاط علفکش با آب آبیاری میتواند باعث از بین رفتن ریشه هایی شود که به داخل لوله آبیاری زیرسطحی نفوذ کرده اند

عمق و فاصله ردیف ها در لوله کشی زیرسطحی

فاصله ردیف های لوله دریپردار زیرسطحی از همدیگر بستگی به نوع محصول دارد به عنوان مثال برای آبیاری زیر سطحی چمن فاصله لوله های دریپردار از هم حدود 30 سانت باید باشد و در محصولات دیگر بستگی به فاصله ردیفها از همدیگر دارد. قطر لوله های زیرسطحی دریپردار 16 میلیمتر می باشد اما لوله های فرعی که از آنها انشعاب می گیرید باید دو اینچ باشند.

حداکثر فاصله لوله های دریپردار از ردیف های کشت در مزارع موجود 15 سانت می باشد زیرا اگر لوله‌ها در فاصله دورتر از این نسبت به ردیف کشت قرار بگیرند آب به خوبی در اختیار ریشه گیاه قرار نمی گیرد و باعث رشد نامطلوب آن خواهد شد. به طور کلی عمق قرار گرفتن لوله دریپردار زیر خاک و فاصله قطره چکان های آن از یکدیگر به نوع خاک ، نوع محصول و شیب زمین بستگی دارد.

عمقی که این لوله ها باید کار گذاشته ‌شوند، بستگی به نوع محصول شما و عمق نفوذ ریشه محصول زراعی شما دارد به عنوان مثال برای کاشت چمن لوله دریپردار باید در عمق 10 سانتی خاک قرار بگیرد ولی در محصولاتی دیگر مثل گلهای زینتی این عمر می تواند بیشتر باشد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *